HTML

Az ateizmus meglőtte magát egy puskóval - aztán, ni, most meg halott...

2013.04.15. 22:56 zaarhus.g.bora

Az ateizmus hipnózisában élők, gyakran keverik a szezont a fazonnal.

Szavakat használnak – és közben, nem ismerik azok jelentését.

Igen gyakran példáloznak például, a telefonnal, vagy a tévékészülékkel, melyek, szerintük, fényes példái annak, hogy az emberi képzelet átlépett saját határain, és képes volt olyant kitalálni, melyek nyilvánvalóan a képzelet alkotásai, hiszen semmilyen valós, ismereti/észlelési élmény nem lehetett ezekről a tárgyakról, aztán, ni, hogy kitaláltuk, mindenfajta tapasztalat nélkül.

Régebben rengeteget nevettem ezeken a butaságokon, és a hasamat fogtam a kacagástól – de most inkább megmutatom - az értelem nevében – mekkora butaság ez a „bizonyíték”…

Ha kellő ideig gondolkozunk azon, hogy helyes-e ezekben az esetekben a „kitalálni” kifejezést használni, mondjuk, a mobiltelefon esetében, fel kell ismernünk, hogy a mobiltelefon, (az autó, a holdkomp, és sorolhatnám a végtelenségég) nem az emberi képzelet szülötte – hanem az ISMERET következménye. A GONDOLKODÁS eredménye – és nem  a KÉPZELETÉ.

Nem vitás, a nevezett tárgyak létrehozásában szerepet játszott az emberi agy is – de ezeknek az agyi folyamatoknak más a nevük...mert mások....

Nem a KÉPZELET működött, hanem a LOGIKA, az ELVONATKOZTATÁS, a KOMBINÁCIÓS KÉPESSÉG, az ANALITIKUS GONDOLKODÁS….

Mert ha a rendelkezünk a szükséges mennyiségű értelemmel, nem nehéz felfogni:

a telefonban, a tévében, az autóban egyetlen ici-pici csavar sincs, amit az ember „elképzelt” – minden egyes alkatrész, a legkisebb csavar-alátét is a TUDÁS, az ISMERET alapján lett elkészítve/elgondolva…

A puska, hogyan is jelent meg, az emberiség ismeretében? Valaki nézegette az íjat, a nyílvesszőket, és ELKÉPZELTE ezek alapján - a puskát?

Noooormális, öreg?

Nem az történt, hogy a „puska” az ismeretek alapján lett elkészítve, a logika, az értelem és a gondolkodás útjain?És - ezek egyike sem azonos a képzelettel!

Nem az történt, hogy ISMERET lett:

vannak bizonyos anyagok, melyek keveréke („lőpor)  hő hatására (tűz) igen rövid időn belül, olyan mennyiségű gázt képez, hogy az, képes egy alkalmas súlyú testet (golyó) a megfelelő korlát (puskacső) alkalmazásával az ember akarata szerinti irányba elmozdítani?

Hol van itt a képzelet? He?

Elképzelte valaki, hogy lennie kell egy anyagnak, amit elnevezett puskapornak? Kitalálta valaki, hogy léteznie kell valaminek ami „lövedék? Megjelent valakinek a fantáziájában, egyszercsak, hoppá, a célkereszt?

Értelem emberei, halló! 

Az inka nép tudatában hogy jelent meg a puska? Elképzelték – vagy ismeretet szereztek a létezéséről?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a002.blog.hu/api/trackback/id/tr505228752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása