HTML

A repülő spagetti szörny esete az értelemmel

2013.03.29. 22:05 zaarhus.g.bora

Gyakran olvasom a repülő spagetti szörny felemlegetését, mint az ateista tromf diadalát.

Nevetnem kell, valahányszor felhozza valaki ezt a marhaságot, mint perdöntő bizonyítékot arra, hogy az emberi elme képes bármikor olyan lényt kitalálni, amely nyilvánvalóan nem létezik. Aztán, olyan arccal, mit aki feltalálta a langyos vizet, elégedetten körülnéz, hogy besöpörje az elismerést: na, mit tudsz mondani erre a világrengető bejelentésre? Szerinte ugyanis - ugyanígy kitalálható volt ISTEN is.

Na, akkor most adjuk oda ezt a spagettit a kutyának - mert azon kívül, hogy Morzsi megegye - másra nem nagyon jó...

Ha kellő értelemmel vizsgáljuk a bennünket körülvevő világot, nem tehetünk mást, mint belátjuk, hogy Világegyetemünket csak két részre oszthatjuk: vannak élőlények, és vannak élettelenek.

Miért fontos ez? Mert a nevezetes spagetti szörnyet nézegetve, döntenünk kell: tulajdonképpen ez a kitalált "valami" valamilyen élőlény, vagy inkább egy élettelen valamicsoda?

Nos, Szörnyikét úgy találták ki, hogy : "repülő spagetti szörny". Ebből a leírásból tehát megtudjuk, hogy a kitalált VALAMI képes repülni. A repülés képességével azonban kizárólag az állatok néhány fajtája rendelkezik - tehát nyilvánvaló, hogy RSP (RepülőSpagettiSzörny) az "állatok" közé sorolandó. 

Nos, azt már tudjuk, hogy az RSP valamilyen kitalált "állat". Sok lehetőségünk már nem maradt annak további azonosításához, hogy miféle állat ez a repülő spagetti - ugyanis csak az alábbi három állat-típusnál tapasztaljuk a repülés képességét:

- madár

- rovar

-emlős

Van-e jelentősége az azonosításkor annak, hogy a kitalált madarunk/rovarunk/denevérünk teste tésztából lett elképzelve?

Az égvilágon semmi. Valami nem azért öngyújtó, mert ezüstből van - egy öngyújtó lehet üvegből is. Műanyagból  is.

Egy repülőgép nem azért repülőgép, mert alumíniumból van - mert lehet fából is. Lehet kompozit anyagú is.

Minden tárgy öngyújtó, ha képes az önmaga által tartalmazott éghető anyagot, az önmagában lévő gyújtófejjel, nyílt lángot létrehozva, egy cigarettát/szivart/pipát/stb. meggyújtani. Minden szerkezet repülőgép, ha képes a levegőben közlekedni .

Minden híd egy híd, ha képes egy adott teher hordozására, két tetszőleges térbeli ponton történő alátámasztással: hidat el lehet képzelni fából, kőből, acélból - és természetesen, építenek hidat tésztából is!!!

Okoz-e bármilyen problémát az RSP azonosításához, hogy szörnynek nevezte el kitalálója?

Az égvilágon semmi gond ezzel. A szörny szó ugyanis nem egy élőlény-típus, hanem egy egyszerű jelző. Azt jelenti: borzalmas, ijesztő, sokkoló, rémisztő. (szörnyű ez az  időjárás, képzeld, a gyereke egy szörnyszülött, Jolika férje egy szörnyeteg, szörny, szörny hullámszörny, a Balatonban...)

azaz: amit kitalált a képzelet, egy repülő spagetti csúnyaság

Miért nem bizonyíték az RSP kitalálása az ateizmus téveszméjének alátámasztására?

Mit bizonyít tehát az RSP példája?

Azt, hogy "ISTEN" lény (legalább egy) kötelezően létezik. Aki alapján létre lehetett hozni az "isten" regnumot.

Hogyhogy?

Mert az RSP-mint látható, valóban nem létezik - de a repülő spagetti csúfság egy nemlétező állatFAJ.

Kitalálója egy nemlétező faj egy egyedét képzelte el - amely faj  azonban része a "állat" regnumnak. Korlátlan számú nemlétező állatfajt lehet elképzelni - de ez nem változtat azon a tényen, hogy nyilvánvalóan vannak létező állatfajok - hiszen van "állat" regnum.

Korlátlan számú nemlétező növény is elképzelhető - ezek mind fajok lesznek, nemlétező rendeket is elképzelhetünk, kitalált nemzetségekkel, osztályokkal, törzsekkel - de a legmagasabb szint a "növények" regnumja lesz - és ennél magasabb halmaz elképzelésére az emberi elme képtelen. akár létező növényről van szó, akár kitalált növényről beszélünk: mindkettő típus kötelező része a "növények" halmaznak.

És ez a helyzet az istenekkel is.

Korlátlan számú démon, angyal, szellem, istenség képzelhető el, de nyilvánvalóan van legalább egy létező ISTEN: - ha ugyanis nem lett volna TAPASZTALATA az emberiség legalább egy tagjának létezéséről: nem lehetne ISTEN halmaz.

Márpedig az nyilvánvaló: az ISTEN típus az emberiség tudatában kezdettől, azonnal megjelent.

Mint láthatjuk tehát, az ijesztő repülő spagettit nyugodtan adjuk oda a kutyának, de azért arra vigyázzunk, ne egyen belőle egyszerre túl sokat - megfeküdné a gyomrát.

Következő cikkünkben megmutatjuk, hogyan buktatta be az ateizmus elméletét Mátyás király, az igazságos.

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet vallás

A bejegyzés trackback címe:

https://a002.blog.hu/api/trackback/id/tr185183215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása