HTML

a butaság iskolapéldája az ateizmus

Friss topikok

Címkék

Az ateizmus belehalt egy kígyómarásba

2013.04.04. 21:13 zaarhus.g.bora

…A kígyók az evolúció során nagyfokú változatosságra tettek szert….A kígyók méregtermelése elsősorban zsákmányszerzésre szolgál, ám védekezésre is kiválóan alkalmas. A méreg a nyálból képződik, amely különféle fehérjék és enzimek keveréke. Eredetileg a táplálékszerzésre alakult ki, ezért a legerősebb emésztőnedvek a leghatékonyabb mérgek. A méregmirigy, amely a mérget termeli, egy exokrin mirigy, amely tulajdonképpen egy módosult ajakmirigy…. a méreganyagok többsége normál testi fehérjékből pl.: emésztőenzimekből jött létre génduplikáció útján, és a funkcióért felelős rész mutációja következtében toxikusak lettek.

 Azt is megállapították, hogy még a közös fehérjék sem fordulnak elő egyforma koncentrációban. (egyes, adott körzetben élő kígyók mérgében 410%-kal több szerin-proteináz, 200%-kal több L-aminosav-oxidáz és 160%-kal több dizintegrin található, mint más térségben élő fajokéban.) Ezek a különbségek megmagyarázzák például azt, miért okoz jelentősebb vérzékenységet a karibi kígyók marása: a dizintegrin megzavarja a vérlemezkék működését és a véralvadást, a szerin-proteináz pedig serkenti a vérzést…. (forrás: internet)

 Mit is mond az ateizmus?

A kígyók egy hosszú-hosszú evolúciós folyamat révén, mutációk sorozatán átesve, kifejlesztették egyedi technikájukat/eszközeiket a zsákmányszerzésre.

azaz:

Tekintettel arra, hogy a részükre szükséges táplálékot a speciális kialakítású méregfogakkal, illetve az abból az áldozatba fecskendezett méreggel szerzik – a fogak, illetve a méreg hiánya végzetes számukra. Nem jutnak táplálékhoz, és éhen halnak. Feldobják a pacskert.

Na, ezen most azért gondolkozzunk egy kicsit.

Ne bonyolódjunk bele értelmetlen vitákba az evolúciós korszakokról, ne dobálózzunk év-milliókkal, ne vitatkozzunk ősökről és elágazódási pontokról: maradjunk a tiszta logikánál. Az evolúció érve a hosszú időszakokon átívelő fejlődési időszak. Nem évtizedekkel, évszázadokkal, évezredekkel – százezer évekkel dobálóznak.

De az nyilvánvaló, hogy a legelső kígyó-generációnál (ami a nulladik fejlődési, azaz a kiindulási generáció) nyilván nem volt sem méregfog, sem méreg.

Akkor, hogyan maradtak életben? 

Sehogy. Mind éhen halt. Ez azonban nem felelne meg az evolúció meséjének, tehát nyilvánvaló, hogy egy csudálatos feltámadást követően, megjelent a kígyók második generációja, amelyek, azonnal létrehoztak egy tudományos konferenciát, és hosszú vita után elfogadták azt a javaslatot, hogy egyetlen megoldás van: méregfogat kell fejleszteni, a hozzátartozó mérgekkel.

Ezt követően – mivel csak most jöttek rá, hogy nekik merre kell mutánskodni - megint mindegyik kígyó éhen halt.

Kínos az eset - de muszáj volt másodszor is megelevenedniük. Ekkor minden kígyó gyorsan, 1-2 nap alatt megnövesztette fogait, és nekiállt a méregkeverésnek.

Sajnos azonban nem volt meg a szükséges ismeret azoknak az állatoknak a felépítéséről és élettani folyamatairól, amelyeket elfogyasztásra alkalmasnak ítéltek  - így tragikus módon, először rózsavizet, majd sört állítottak elő nyálukból.

Mit volt mit tenni, megint mind, megdöglött.

Most már állati ciki volt a szitu, mert az összes kígyó harmadszor is kipusztult a Földön. Szégyenszemre, a semmiből, negyedszerre is megelevedtek halottaikból, és létrehoztak egy Evolúcionista Tanácsadó Társaságot, mely felboncolt, majd tüzetesen megvizsgált néhány patkányt, egeret, és nyulat.

Az elvégzett elemzések után arra a következtetésre jutottak, hogy célszerű lenne olyan mérget kialakítani, amely – megismerve és megértve a leendő áldozatok vérkeringését, kiválasztási rendszerét, illetve azok idegrendszeri folyamatait – ezeket az alapvető élettani rendszereket roncsolja.

Javaslatot tettek tehát a hemotoxin jellegű mérgek alkalmazására, ám ezt a Bizottság egy része ezt nem fogadta el: ők a neurotoxin kifejlesztését szorgalmazták.

Tekintettel arra, hogy nem volt még tapasztalatuk a mérgek pontos összetételére, a következő néhányszáz kígyó-generáció szintén kipusztult, mint a sicc – mert nem volt elég erős a méreg. Hol a szerin-proteináz volt túl kevés, hol a dizintegrin nem volt elegendő – rengeteget kellett pontosítani/javítani az összetételt.

Így már persze érthető, miért tartott tízezer-évekig egy-egy fejlődési lépcső: gondoljuk meg, hány-százszor halt ki a teljes kígyó-populáció, mire sikerült összehozni a rendszert.

 Kedves ateisták, további szép álmokat – az értelem emberei azonban továbbra is, legyenek ébren!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a002.blog.hu/api/trackback/id/tr975196098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása