HTML

a butaság iskolapéldája az ateizmus

Friss topikok

Címkék

Nincs új a nap alatt....

2013.08.30. 21:55 zaarhus.g.bora

Ha valamire igaz a címben megjelenő megállapítás - az emberi önfejűség és ostobaság megváltoztathatatlanságára mindenekfelett igaz.

Fogalmam sincs, hogy az elmúlt néhányezer évben mennyien próbálták megtalálni a bizonyítékot, mely nyilvánvalóan megmutatja, hogy isten lény létezik - átütő siker nélkül.

Nyugodtan dőlhettek tehát székükben hátra az emberiség legnagyobb szemfényvesztői - az igaz, hogy nem tudták bizonyítani azt, hogy isten lények nem léteznek - de a másik oldal sem jutott egyről a kettőre: két, azonos logikai erejű állítás állt szemben egymással, azonosan alátámaszthatatlan okoskodásokkal.

2006 nyarán azonban a helyzet megváltozott.

A filozófia gordiuszi csomója egy teljesen egyszerű felismeréssel feloldásra került: logikai úton bizonyítást nyert, hogy az ateizmus egy mese, mely egy nyilvánvaló lehetetlenségen alapul - és azóta, nem történik semmi.

Ugyanúgy folyik az emberek hülyítése, a valóság elhallgatása, mint 50-100-150-200-250-300 éve...

Szavakban erősek vagyunk: hirdetjük az igazság fontosságát, az ész hatalmát, a tudás erejét - és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ezek a nemes ideák, na, nehogy már valósággá váljanak...

Az elmúlt hét évben megszámlálhatatlanul sok fórumon kíséreltem meg nyilvánosságra hozni, hogy a kérdés eldőlt: isten lény létezik, és immár nem azon kellene filozni, hogy van-e isten - mert ez bizonyítást nyert - hanem azon: a néhány tucat hit sokszáz istene közül melyik a VALÓDI... Mert az már nem kétséges, hogy a terített asztalon gőzölgő húsleves nem magától került az asztalra - már csak azon lehet töprengeni, hogy a konyhában lévő sok önjelölt szakács között melyik a VALÓDI séf, és kik azok, akik csak állítják, hogy képesek főzni...

A vallásos bigottak teljes elzárkózása a felismerés publikálásától természetesen nem elfogadható, de csökkenti tettük súlyát, hogy ők sohasem állították, hogy a józan ész letéteményesei, a logika bajnokai.

Az úgynevezett "természettudományos alapokon" álló TUDOMÁNY képviselőinek magatartása azonban -azon túlmenően, hogy végtelenül szánalmas - végzetesen menthetetlen.

Ők azok, akik évszázadok óta hirdetik a logika, az értelem, a tudás szentségét - ám amikor szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy egy többszázéves tudományos elmélet egy fabatkát sem ér, mert egy közönséges hülyeség - szemen köpik önmagukat.Végbélnyílássá alakítják ajkaikat.

Néhány hónapja, kvázi utolsó kísérletként, jeleztem az Emberi Jogok Biztosának, hogy talán abba kellene hagyni az újabb és újabb nemzedékek megtévesztését, az isten létezésével kapcsolatos tévedések terjesztését a közoktatásban,  és természetesen azzal ért véget levélváltásunk, hogy a törvények szerint nem az Ő dolga a hazugságoktól megvédeni az annyira fontos, drága magyar ifjúságot. Minden mehet tovább, mint eddig.

Nincs új a nap alatt. Az emberiséget egyáltalán nem érdekli az igazság - lényegében a Földön történt megjelenésünk első évtizedeitől kezdve így van ez. Az emberiséget nem érdekli a valóság - néhány embert azonban nem lehetett soha elkábítani, néhányan megtörhetetlen szívóssággal üldözték az igazságot - ennek jele ez a pár sor is.

Nyilvánvaló, hogy e rövid cikkecske hatására sem fog megváltozni a Világ menete - rohanunk a Vége felé. De azt is tudjuk: a remény fog meghalni utoljára.

Tehát ebben az esetben is igaz: nincs új a nap alatt....

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a002.blog.hu/api/trackback/id/tr465485343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása