HTML

a butaság iskolapéldája az ateizmus

Friss topikok

Címkék

Van-e összefüggés az ateizmus eszméjének elfogadása és az IQ között?

2013.03.30. 21:59 zaarhus.g.bora

Bámulatos, hogy egy téveszme mennyire képes elbutítani azt, aki a rabjává válik.

Nézzünk egy példát!

Azt, hogy a világegyetem törvényei mindenre egységesen vonatkoznak - nyilvánvaló, minden ember számára.

Nincs mese, ha egy követ kidobunk a tizedik emeletről, ugyanúgy lefelé indul, mint, mondjuk, egy víziló. (kissé pontosabban: a Föld középpontja felé kezd mozogni, a szabadesés formuláinak megfelelően...)

Semmi különbség abban, hogy mit tettünk ki a gravitációnak: az Univerzum törvényei azonosak, mindenre.

Nincs mese, ha egy papírlapot helyezünk a tűzbe, ugyanúgy elhamvad, mint egy ember teste. Hamu lesz, mindkettő.

Semmi különbség abban, hogy mit tettünk ki hőhatásnak: az Univerzum törvényei azonosak, minden esetben.

Azt is tudja mindenki, hogy ugyanazon összetevőkből, ugyanazon atomi alkotókból áll minden: az élők és az élettelenek is. Ugyanaz az oxigén, ugyanaz a hidrogén, ugyanaz a magnézium, ugyanaz a szén.

Az imént láttuk, hogy a törvények azonosak mindenre, és az összetevők/alkotóanyagok, azonosak mindenben.

Aki megfelelő ismeretekkel rendelkezik a halmazállapot változásokról, ismeri a víz átalakulásait: bizonyos hőmérsékleti hatásokra a víz halmazállapota megváltozik, hűtés hatására jéggé változik, hevítésre gőzzé alakul. Olyan nincs, hogy a nevezett két folyamat eredménye megváltozzon. Az Univerzum törvényei miatt például, olyan soha nem lesz, hogy a víz, ha hűteni kezdjük, mondjuk, aranytömbbé fagyjon. Természetesen vannak olyan emberek, akik számára ez a lehetőség is hihető, és nagyon hisznek is benne - de a "tudás", az "ismeret"  alapján nyilvánvaló, hogy ez: lehetetlen. Aki ebben hisz: egy mese rabja.

Az értelem számára tehát nyilvánvaló, hogy az Univerzum törvényei általánosak, és minden esetben, minden elemére igazak. Nincs kivétel, nincs megkülönböztetés: ahogy megfagy a tornácra kitett bögrében a víz, ugyanúgy megfagy, a szibériai télben az emberben lévő víz. Ugyanolyanná. Kopogóssá.

Az ateizmus azonban, azt próbálja bemagyarázni, hogy vannak olyan esetek, amikor ezek a törvények nem igazak.

Mikor?

Amikor azt hazudják, hogy nincs ISTEN, az ""élet" magától is kialakulhatott.

Most ne foglalkozzunk azzal, hogy az "élet" definiálásával a mai napig nem jutottak semmire, mert nem ez a lényeg.

A lényeg ott van, hogy amennyiben nekik van igazuk, egy gőzmozdony sípján kitörő gőzfelhőből - szerintük -bármikor kialakulhat az élet. Számukra lehetséges, hogy egyszer nem vízcseppek lesznek a gőzből - hanem, egy aranyrög. Vagy - egy baktérium.

Mert ugyanez történt szerintük, az élet keletkezésekor.

Egyszercsak, nem tudni hogyan, valami véletlen folytán, szénből, hidrogénből, oxigénből, meg ki tudja, miből, nini, létrejött az élő anyag. Abban az egy esetben nem voltak igazak a törvények. Egy kis humbug a légköri viszonyokról, némi süketelés az atmoszférikus nyomásról, egy csepp hadova az Ősóceán állapotáról - kicsit áthágjuk az összes fizikai és kémiai törvényt, és már készen is vagyunk. Az előbb még nem élt - aztán, ni, most meg, már él.

Ez, az ateista ember számára hihető.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a002.blog.hu/api/trackback/id/tr295184591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása