HTML

a butaság iskolapéldája az ateizmus

Friss topikok

Címkék

Kopernikusz kontra ateizmus

2014.05.06. 20:57 zaarhus.g.bora

 

Az ateizmus egyetlen gondolatra épít: "isten" típusú lény létezése elképzelhető volt az emberi képzelet útján. Ez azonban logikai lehetetlenség - tehát az ateizmus elmélete közönséges butaság.
 
Íme:
 
Ha betartjuk a logika törvényeit, nyilvánvaló, hogy például, a villámlás okának keresésekor  az "ősember" arra a következtetésre is juthatott – mert miért ne? - hogy nem egy "élő" hanem valamilyen "élettelen" áll, egy számára érthetetlen okból bekövetkező esemény mögött.
 
Ha tehát arra gondolt, hogy mi lehet az az "élettelen", ami előidézi a villámlást, mindössze három típus közül választhatott, mely szerint az elképzelt élettelen lehet:
 - szilárd
- folyékony
- légnemű

 

Teljesen mindegy, hogy az általa kitalált válasz (ok) valós, helyes, létező, vagy helytelen, hamis, nemlétező volna - kizárólag a fenti három létezési típus egyikeként tudta azt definiálni:
 
a villámlást okozhatja valamilyen szilárd, vagy valamilyen folyékony, vagy valamilyen légnemű "élettelen".
 
A képzelet határa az ismeret:
nyilvánvalóan látható, hogy a fantázia képtelen átlépni az ismeret korlátain.
 
A logika, az ismeretelmélet törvényei miatt azonban, fentiek szerint nyilvánvalóan kötelező, hogy létezik legalább egy "isten" típusú lény - különben nem lehetett volna a villámlást olyan típusú lénnyel magyarázni - ami nem növény, nem állat és nem ember!
 
Reggeltől estig és estétől reggelig lehet tehát vitatkozni, okoskodni, tépni a szájakat, ostobaságok tömkelegét felvonultatni arról, hogy milyen egy isten, milyen a magasabb rendű Mozgató, hogyan néz ki, aki a Rendszereket létrehozza, milyen lehet az  ős-ok, vagy, hogy kitől/mitől származik az erkölcs, a lelkiismeret, stb., stb.  - ám ezeknek e kérdéseknek a lényeghez semmi köze.
 
A lényeg ugyanis az, hogy ISTEN típusú lény létezik – hiszen bizonyítható volt, hogy az emberi képzelet képtelen kilépni az ismeretek keretei közül, és ezen korlátok miatt lehetetlen létezési alaphalmazokat létrehozni -  az isten halmaz viszont az egyik alaphalmaz!
 
Csak azon lehet immár vitatkozni, ölre menni, egymást túlharsogva üvöltözni, hogy melyik a létező, és melyik a kitalált isten - mert a logika kíméletlen szabályai miatt kötelezően igaz, helyes és cáfolhatatlan, hogy legalább egy ISTEN lény - biztosan van.
 
Ennyi volt - az ateizmus lejátszott.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a002.blog.hu/api/trackback/id/tr686128275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása